HVM JA1 kampioen in de zaal na spannende slotdag

Nieuws afbeelding 15-2-2015

Afgelopen zaterdag is Jongens A1 van HVM kampioen geworden in de 1eKlasse C van Noord-Holland. Na vier speelronden stonden de jongens bovenaan, maar voelden de hete adem van vooral Haarlem in de nek. Vorige week nog hadden ze van deze jongens dik verloren, dus zaterdag moest er 2x gewonnen worden.

Het werd ontzettend spannend in de Sporthallen Zuid, want de eerste wedstrijd was tegen ‘aartsrivaal’ Abcoude: een team waar ook op het veld tegen wordt gespeeld. Ondanks dat HVM het betere van het spel had, wist Abcoude op het laatste moment een (veelbesproken) strafcorner te verzilveren: 3 – 3 eindstand. Toch wel aangeslagen moesten onze mannen direct weer aantreden, dit keer tegen Kraaien. Deze jongens hadden tot nu toe alles verloren, maar met een wedstrijd in de benen en de teleurstelling in het achterhoofd werd het nog een uitdaging voor HVM. Na 10 minuten zelfs 1-0 achter, maar daarna werd er weer ouderwets goed gehockeyed en terecht met 4-3 gewonnen.

En toen begon het wachten… Iedereen had eigenlijk de hoop al opgegeven, want Haarlem zou normaal gesproken van HIC en Reigers moeten kunnen winnen. Hoewel… tegen Reigers hadden ze het vorige week (net als wij zelf) toch wel zwaar gehad. Nou ja, goed op Lisa blijven kijken dan maar. En dan druppelen de uitslagen binnen: HIC zou met 7-3 gewonnen hebben van Haarlem? Zal wel verkeerd ingevoerd zijn, ging het op de Whatsapp rond. Maar toch…

Laat op de zaterdag werd het bevestigd: Haarlem heeft echt verloren en dus is HVM JA1 kampioen! Wat een prachtige prestatie van het team – en wat een mooie opsteker voor de 2e helft van het veldseizoen.