Arbitrage

SCHEIDSRECHTERS KAART HALEN?

Nieuws afbeelding 15-10-2014 HVM biedt weer de gelegenheid om een scheidsrechtskaart (CS-kaart) te halen!
Hieronder vind je meer informatie:

VOOR WIE?

1. Alle spelende leden die 16 jaar of ouder zijn (verplicht)
  2. Trimmers
  3. Ouders/ verzorgers / geïnteresseerden

LET OP!!! Tijdens de zaalhockeycompetitie moeten de teams hun eigen scheidsrechters meenemen.
    Daarom is het belangrijk dat een aantal ouders/ verzorgers van de jeugdteams een kaart hebben

4. Junioren onder de leeftijd van 16 jaar die het leuk vinden om te leren fluiten.

Het is ter beoordeling aan de arbitragecommissie of een jonge kandidaat klaar is voor het fluiten van een wedstrijd en dus op vroege leeftijd mag deelnemen aan de opleiding (ondergrens 14 jaar).

OPZET
Met ingang van het seizoen 2012-2013 wordt de opleiding tot clubscheidsrechter via de KNHB aangeboden middels een E-learning module. De cursisten moeten zelf achter de computer de basistheorie en de spelregels gaan leren. De E-learning staat maximaal 30 dagen open (vanaf ontvangst van de toegangsmail), daarna volgt het schriftelijke examen. De studiebelasting voor de E-learning bedraagt gemiddeld 12 uur.

In aanvulling op de E-learning wordt op 30 oktober 2014 een bijeenkomst op het clubhuis georganiseerd voor extra uitleg en om eventuele vragen/ praktijksituaties door te nemen.

Extra informatie en oefensites/apps:

AANMELDING
Alle leden vanaf 16 jaar zullen van de opleidingscoördinator automatisch een oproep ontvangen. Alle andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar:[email protected].

De cursist ontvangt voor de E-learning een no-reply mail waarin het wachtwoord staat en overige informatie om juist te navigeren in het programma.

EXAMEN
Op 6 NOVEMBER 2014 vindt het examen plaats. Het examen wordt op de traditionele manier (schriftelijke vragenlijst) afgenomen door een examinator van de KNHB in het clubhuis.

FINANCIËN
Kosten voor deelname aan de E-learning worden door de KNHB bij HVM in rekening gebracht. Wanneer deelnemers niet komen opdagen bij het examen zullen deze kosten (€ 7,50) worden doorbelast aan de cursist. Leden die verplicht zijn om een scheidrechters kaart te halen (spelende leden vanaf 16 jaar) worden opnieuw aangemeld voor de eerstvolgende cursus.

BEGELEIDING
Na het behalen van de clubscheidsrechters kaart worden de leden die verplicht zijn om te fluiten én vrijwilligers die dit leuk vinden, zo spoedig mogelijk ingedeeld voor het fluiten van een wedstrijd. Voor hen is het belangrijk dat zij plezier krijgen in het fluiten. Daarom wordt extra aandacht besteed aan de begeleiding in de startfase.

Hiervoor gelden de volgende afspraken:

1. Alle scheidsrechters worden door de arbitragecommissie ingedeeld naar niveau;
  2. Een beginnende scheidsrechter wordt in de startfase altijd ingedeeld met een ervaren scheidsrechter;
  3. Nieuwe scheidsrechters worden tijdens de startfase begeleid door de arbitrage-coaches.

De arbitrage-coaches zijn een groep ervaren scheidsrechters, die de nieuwe fluitisten vanaf de zijlijn begeleiden (eventueel via een headset en portofoon).

SAMENVATTING

• Aanmelden via [email protected]
  • Spelende leden > 16 jaar ontvangen automatisch een oproep
  • Praktijk-avond op het clubhuis op 30 OKTOBER 2014