Promotiefilmpjes KNHB Sportiviteit & Respect

Nieuws afbeelding 17-5-2014

De spannende ontknopingen in diverse competities breken aan of zijn al begonnen; van landelijke jeugdkampioenschappen tot een eventuele degradatiewedstrijd van lagere teams. Om ervoor te zorgen dat ook tijdens deze spannende fase van de competitie Sportiviteit & Respect de boventoon voert zijn er door de bond nieuwe filmpjes gemaakt. Met deze filmpjes wil de KNHB handvatten bieden voor trainers, coaches en ouders langs de lijn om Sportiviteit & Respect te stimuleren.

- Positief coachen: filmpje om jeugdcoaches te stimuleren om op trainingen vooral aandacht te geven aan het leerproces van de kinderen. Positief training geven en daarbij aan de spelers duidelijk maken dat het samen leren en samen beter worden het allerbelangrijkste is.

- De wedstrijd: filmpje gericht op het positief coachen tijdens een jeugdwedstrijd. Waar kun je het best de nadruk op leggen tijdens een wedstrijd en hoe kun je ervoor zorgen dat elk kind zo leuk en goed mogelijk kan spelen.

- Langs de lijn: filmpje gericht op ouders van jeugdspelers. Hoe kun je hier als coach mee omgaan, wat vinden kinderen van te fanatieke ouders langs de lijn en wat doet het met ze?