header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Heren en Dames 1

Nieuwkoop H1 – HVM H1 (6-4)

5-4-2014

Zondag 30 maart speelden de heren van Hockey Vereniging Mijdrecht alweer hun vierde wedstrijd na de winterstop. Ditmaal was Nieuwkoop uit aan de beurt. De heren speelden,doordat verschillende basisspelers waren uitgevallen, met een tweetal invallers: Brian Cornelissen en Sam Rosen Jacobson.

Een goed begin.
Mijdrecht was in het begin van de wedstrijd gelijkwaardig aan Nieuwkoop. Het was echter Nieuwkoop dat als eerste uit een strafcorner scoorde. De heren van HVM hielden het hoofd echter koel en probeerden een antwoord te vinden op het spel van Nieuwkoop.
Het kostte HVM de nodige moeite, want Nieuwkoop speelde sterk. Toch zagen de Mijdrechtenaren kans twee strafcorners te halen die beiden door Max Brakel in het Nieuwkoopse doel verdwenen. Nieuwkoop bleef ondanks de opgelopen schade goed doorspelen . De Mijdrechtse heren moesten er flink voor werken. Er werd echter in het laatste deel van de eerste helft niet meer gescoord en zo werd er bij een 2-1 stand voor HVM gepauzeerd.Ondanks een stugge wedstrijd stond Mijdrecht er goed voor…..

Nieuwkoop neemt het heft in handen.
Na de theepauze kwam er een ander Nieuwkoop het veld op. De gastheren speelden nu met nog meer felheid en energie. Mijdrecht kreeg het moeilijk. Ondanks het goede spel van de Nieuwkopers zagen de heren van HVM nog eenmaal kans te scoren uit een strafcorner. Deze goal werd door Tom Günther ingetipt.
Een tijd lang hielden de heren van HVM stand, tot keeper Redmar Stienstra "aan de noodrem trok” toen een Nieuwkoopse aanvaller doorbrak en de scheidsrechter zich genoodzaakt zag een strafbal toe te kennen. Deze ging erin en zo kwam Nieuwkoop dichterbij.
De heren uit het Groene Hart voelden dat er meer te halen was en bleven vol op de aanval spelen. HVM kwam er af en toe uit met een counter, maar dit leverde weinig echte kansen op. Nieuwkoop brak echter wel goed door en hieruit werd de verdiende gelijkmaker gescoord: 3-3.
Voor HVM brak nu een moeilijke fase aan, waarin vooral verdedigd werd. Weer moest keeper Stienstra een Nieuwkoopse aanvaller tegenhouden en weer ging dit mis. De tweede strafbal van de middag was een feit. Ook deze ging er in en dus keken de Mijdrechtenaren tegen een 3-4 achterstand aan.
Nieuwkoop drukte na de zojuist gemaakte treffer door en scoorde nog 2 veldgoals uit mooi uitgespeelde aanvallen. Een derde treffer werd voorkomen doordat de scheidsrechter geen voordeel gaf tijdens een aanval van Nieuwkoop, hier mocht HVM van geluk spreken.
De wedstrijd liep langzaam op z’n eind. Mijdrecht vocht voor wat het waard was. Tom Günther zag via een fraaie lob over de Nieuwkoopse goalie nog eenmaal kans te scoren. De eindstand was hiermee bereikt: 6-4 voor Nieuwkoop.
Het werd op een haar na ook nog 7-4, maar juist toen Nieuwkoop voor de Mijdrechtse goal verscheen floot de scheidsrechter af.
Helaas moesten de heren uit Mijdrecht dus puntloos huiswaarts gaan. Er viel niets op af te dingen, Nieuwkoop was vandaag te sterk. Uit de laatste vier wedstrijden zijn 6 punten gehaald, waarmee HVM nog steeds stevig op de derde plek staat.
We hopen dat de heren er de volgende week 3 punten bij mogen schrijven als ze aantreden tegen de Zwaluwen uit Utrecht. Wij wensen hen veel succes!


Foto's vind je op de volgende link:

https://picasaweb.google.com/107572266705258801917/20140330HockeyNieuwkoopHVM

Gerelateerde nieuwsberichten

HVM Dames 1 playoffs updates

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht