Uitnodiging informatieavond AED reanimatieteam De Ronde Venen

Nieuws afbeelding 15-2-2014

In 2013 heeft Michael Rutten het plan opgepakt om te willen starten met een AED Reanimatie team in De Ronde Venen. Dit omdat hij, bekend is met het AED team in Uithoorn.

De resultaten blijken daar zeer positief, dat gaf voor hem de doorslag om de stap te maken en te proberen een AED team binnen onze gemeente op te richten.

Het was zijn bedoeling eerst te gaan kijken of er onder de bewoners van deze gemeente animo was voor zo een stichting. Nu blijkt dat het animo zeer groot is. Er hebben zich al veel vrijwilligers aangemeld.

Bovendien mag deze stichting 17 Februari 2014 het certificaat SOS ALARM hulpdienst ontvangen. De gesprekken met de gemeente en RAVU zijn inmiddels in volle gang.

Het reanimatie team zal gaan werken via de alarm centrale vanuit de RAVU. Wanneer er een melding van een reanimatie wordt doorgegeven zal het AED team een sms ontvangen met daarin de adresgegevens van het slachtoffer en daarop reageren door naar het slachtoffer te gaan en te beginnen met reanimeren. Door sneller te kunnen handelen vergroot men de overlevingskans en eventuele "schadeā€ aan functionele delen van het lichaam. Echter is het niet de bedoeling om daarmee de hulpverlening zoals de RAVU werk uit handen te nemen, maar wil het team samenwerken.

Omdat het AED team in een opstart fase zit, merk ik dat er nog veel vragen zijn van hulpverleners, vrijwilligers en gemeente.

Daarom is er een informatie avond gepland en bent U daarbij van harte uitgenodigd. Informatie is ook te vinden op onze website www.aed-derondevenen.nl

Er zal een presentatie worden gegeven door Michael Rutten, oprichter van het AED team en aansluitend is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Datum: Woensdag 26 Maart 2014

Tijd: Aanvang 19:30 uur

Adres: Veenhartkerk, Grutto 2a te Mijdrecht

U hoeft zich voor deze avond niet aan te melden, neemt u gerust ook andere belangstellenden mee.

Indien U nog vragen heeft over deze avond kunt u contact opnemen met Michael Rutten [email protected]