Shake Hands – Sportief met Respect

Nieuws afbeelding 6-3-2014

Met de start van de Veldcompetitie komend weekend zal District Noord-Holland ook starten met de campagne "Sportief met Respect”.

De campagne kent een VERPLICHTEND karakter voor ALLE teams van ALLE verenigingen (Jongste Jeugd, Junioren, Senioren t/m Heren 1 & Dames 1). De campagne start met het thema Shake Hands waarbij de KNHB de hockeywaarden Sportief met Respect weer in ere willen herstellen door de wedstrijden te beginnen en te eindigen met het geven van een hand.

M.a.w.
1. Vóór de wedstrijd ‘line up’ bij de middenstip en handen schudden met de wens ‘Prettige wedstrijd’;
2. Na de wedstrijd bij de middenstip bedanken van spelers en scheidsrechters;
3. Beide teams drinken samen een drankje in het clubhuis.

Shake hands, gewoon doen!

Hockey wedstrijden zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn…wedstrijden worden beter! En niet te vergeten na de wedstrijd is de uitgelezen kans om je tegenstander(s) beter te leren kennen.

Wat gaat er veranderen?

Met de start van de Veldcompetitie op 8 & 9 maart a.s. zullen de Verenigingen in het District Noord-Holland ook starten met de campagne 'Sportief met Respect”. Deze campagne wordt door alle 45 verenigingen in ons district gedragen en uitgevoerd met de introductie van ‘Shake Hands’. De campagne heeft een verplicht karakter voor ALLE teams van ALLE verenigingen (van Jongste Jeugd, Junioren, Senioren t/m Heren 1 & Dames 1).

De campagne start met het thema "Shake Hands” waarbij wij de hockeywaarden Sportief met Respect weer in ere willen herstellen door de wedstrijden te beginnen en te eindigen met het geven van een hand. Hockeyen doen we samen Sportief en met Respect voor elkaar en de scheidsrechters.

Wat wordt er van jou verwacht?

1)Line-up: Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen alle teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen en achter elkaar aan te lopen en lopen dan langs alle tegenstanders en schudt iedereen de hand.

2)Bedanken / feliciteren: Na iedere wedstrijd gaan alle spelers en beide scheidsrechters naar de middenstip om elkaar te bedanken/feliciteren.

3)Drankje: Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk iets gedronken ter afronding van de wedstrijd.

Publiek

Respect begint binnen de lijnen maar ook ernaast en ook al is ligt de "shake hands” focus op de spelers ouders, verzorgers, opa’s, oma’s een handje geven van de tegenpartij is voor u natuurlijk aanrader. Hiermee geeft u zeker voor de jongste jeugd het perfect voorbeeld.

Voor meer inspiratie bekijk ook deze video of gebruik deze link: