Mogelijke telefonische overlast

Nieuws afbeelding 4-2-2014 We kregen van de KNHB het volgende bericht:

Er wordt mogelijk gebeld naar het clubhuis met de mededeling dat persoon in kwestie iemand van de KNHB is, die belt in het kader van een prijsvraag en vraagt naar de aanwezigheid van (met name) meisjesteams c.q. de persoon wil graag meisjes aan de telefoon krijgen.

De KNHB heeft GEEN prijsvraag lopen, waarbij telefonisch contact gezocht wordt via clubhuis naar meisjesteams en de KNHB zal dat ook nooit via deze weg doen. De KNHB zal ook nooit vragen naar de privé-gegevens van individuele leden, daar wij al een ledenadministratie systeem hebben samen met de verenigingen.

Wij raden elke vereniging aan om:

- Barpersoneel (of bij de telefoon in het clubhuis te leggen), teammanagers en coaches hiervan op de hoogte te stellen

oNOOIT privé gegevens van kinderen/jongeren/leden te verstrekken via de telefoon

oHet telefoonnummer te noteren en aan te geven dat na verificatie teruggebeld kan/zal worden

oMeldingen doorgeven aan bestuur van de vereniging

- Bij een dergelijk telefoontje dit doorgeven aan de KNHB, [email protected]

Wij hopen dat uw vereniging niet geconfronteerd wordt met (een) dergelijke beller(s), en u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben hoe te handelen indien dit wel het geval zou zijn.