Indeling zaalhockey voor minis

Nieuws afbeelding 12-12-2013

Beste ouder(s), verzorger(s),

In het nieuwe jaar is het zo ver, dan start HVM voor het eerst met een zaalblok voor de jongste jeugd. Ontzettend leuk dat er zoveel aanmeldingen binnen zijn gekomen. Het is nu zo ingedeeld dat ieder kind dat meedoet aan het zaalblok, 3 keer een woensdag middag komt trainen en dan in maart een toernooi speelt in de zaal.

ALGEMENE INFO

De trainingen in de zaal zijn dan ook zo opgebouwd dat we langzaam toewerken naar dat toernooi in maart. Zaalhockey is wel degelijk een ander soort spelletje dan veld hockey en er horen ook een hoop ander soort regels bij. Die moeten allemaal in zeer korte tijd worden aangeleerd. Maar dat gaat zeker goedkomen.

De opbouw van de trainingen zal er ongeveer zo uit komen te zien:
1ste training: Pushen in de zaalen gebruik maken van de balk en tot slot een partij vorm
2de training: Pushen en stoppen in de zaalengebruik van de balken tot slot een partij vorm
3de training:''finale training'' alles komt hier samen.

2 maart: Toernooi in de Phoenix van 10.00 - 13.00 uur.Met onderlinge wedstrijden.

Voor de zaaltrainingen hoeven geen extra materialen worden aangeschaft. Het aller belangrijkste is dat de kinderen stevige schoenen aan hebben die absoluut niet buiten gedragen zijn. Een zaalhockeybal is erg hard, dus stevige (gym) schoenen is erg belangrijk. De kinderen kunnen gewoon hun reguliere veldstick ook binnen gebruiken. Je kunt wel een zaalstick aanschaffen maar dat hoeft dus niet. En verder is bij zaalhockey een bitje verplicht en ook het dragen van scheenbeschermers is verplicht.

SAMENSTELLING TRAININGSGROEPEN

Er zijn 4 groepen gemaakt van alle aanmeldingen die zijn binnengekomen. Er is hierbij rekening gehouden met de teamsamenstellingen op het veld. Zodat je zoveel mogelijk bij je teamgenootjes bent ingedeeld. Er zijn twee blokken waarin getraind gaat worden in de zaal. Er zal een groep trainen van 15.00 tot 16.00 en er zal een groep trainen van 16.00 tot 17.00 uur.

Een groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers*. De trainingen worden gegeven door Claudia Röling en zij zal waar nodig eventueel assistentie krijgen van een hulp trainer. De oefeningen worden zoveel mogelijk als 1 groep uitgevoerd. De partij vormen worden op twee veldjes gespeeld.

Er wordt gewerkt met dierennamen. Iedere trainingsgroep heeft een dierennaam.

Kijk goed in de lijst bij welke groep je bent ingedeeld.

Via LISA TEAM (presentie) kun je dan zien op welke woensdagen je traint en op welk tijdstip.

IJSBEREN

Nikki van Weldam

Liam Visser

Bas Wienk

* Er zijn enkele plekken over, wil je nog mee doen? stuur dan een mail naar [email protected] en vermeld je naam en team - vol = vol!

INFO OVER DE ZAAL:

De eerste groep start om 15.00 uur. Het zou fijn zijn als alle kinderen rond 14.45 uur al in de sporthal aanwezig zijn. Dan kunnen ze zich even omkleden en de juiste schoenen aandoen. Claudia zal het erg fijn vinden als een aantal ouders haar even helpt met het klaarleggen van de balken. Zodat om 15.00 uur echt de training kan starten.

Voor de groep die daarna aan de beurt is, zou het ook erg fijn zijn als alle kinderen al omgekleed zijn voordat de training begint. Zij kunnen dan in de kleedkamers wachten totdat de andere training is afgelopen. Na de training van de tweede groep, moeten de balken weer worden opgeruimd. Ook hier zal het fijn zijn als een aantal ouders Claudia even kan helpen met het wegleggen van de balken op de kar. Alle kinderen kunnen na afloop van de training zich omkleden in de kleedkamers.

Gedurende de training kunnen alle ouders op de tribune toekijken. Er mogen geen ouders beneden in de zaal zitten om te kijken naar hun zoon of dochter. Ook andere kinderen mogen niet in de zaal aanwezig zijn als zij geen training hebben. Simpelweg omdat dit te gevaarlijk kan zijn.

De sporthal houdt streng toezicht op schoeisel. De gymschoenen dienen echt pas aan te worden gedaan in de kleedkamers. Je mag absoluut niet met je buiten schoenen de zaal betreden. Daar zijn ze erg streng op.

Mochten er nog vragen zijn over de trainingen, de indelingen of andere dingen, mail ons gerust!

Met vriendelijke groet,
Jenny Zonneveld en Claudia Roling