header foto header foto header foto
 

Arbitrage: procedure aanwijzing

Zaterdagcompetitie 
De aanwijzer deelt de fluitbeurt voor de zaterdagwedstrijden van de jeugdelftallen op individu in (dus niet op teams!) en wijst hierbij een scheidsrechter met een passend niveau aan. Indien er A teams uitkomen in de topklasse van het district of B teams in de Super-B dan worden deze altijd door de KNHB aangewezen met bondsscheidsrechters. Is dit niet het geval dan moeten top- en subtopklasse wedstrijden gefloten worden clubscheidsrechters uit niveau 2 of 3. 

1e en 2e lijns A en B teams worden zoveel als mogelijk gefloten door Heren 1 en Dames 1. Tenzij voor de wedstrijd een scheidsrechter is aangewezen door de KNHB.  

Aan de coaches of aanvoerders van de overige seniorenteams zal gevraagd worden om binnen zijn/haar team te inventariseren wie er op zaterdag wil en kan fluiten. Deze gegevens komen in LISA te staan en kan de aanwijzer gebruiken bij de indeling. 

Zondagcompetitie 
De aanwijzing bij de senioren vindt plaats op teamniveau. Senioren kunnen binnen hun team afspreken dat vanuit dat betreffende team een geselecteerde groep spelers beschikbaar is om te fluiten. Deze groep zal dan wel frequenter moeten fluiten om aan de fluitverplichtingen van het team te voldoen. Als de aanvoerder van een team geen arbiterlijst voor zijn team inlevert wordt aangenomen dat alle leden van dat team fluiten. 

Uitzondering betreft de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1. Deze wedstrijden worden, mits uitkomende in een door de KNHB aangewezen klasse, in principe gefloten door bondsscheidsrechters. Is dit niet het geval dan worden deze wedstrijden gefloten door clubscheidsrechters van niveau 1 of 2 en de betreffende scheidsrechters worden direct aangewezen. 

Bijzondere bepalingen bij aanwijzing 
- kaarthouders kunnen via LISA gebruik maken van de optie om zichzelf in te roosteren. De aanwijzer behoudt het recht om hierin wijzigingen aan te brengen; 

- wanneer tijdig doorgegeven zal de aanwijzer rekening houden met data waarop de kaarthouder verhinderd is; 

- D1 en H1 worden ontzien om op zondag wedstrijden vóór hun eigen wedstrijd te fluiten (tenzij er geen andere mogelijkheden zijn), maar kunnen wel worden aangewezen om ná hun eigen wedstrijd te fluiten; 

- het verrichten van andere activiteiten t.b.v. HVM (bestuur, commissies, trainers, coaches, barcaptains, etc.) is geen reden om niet te hoeven fluiten. In individuele gevallen kan hiervan worden afgeweken. Indien van toepassing zal per individueel geval door het bestuur in overleg met de AC een besluit worden genomen; 

- jeugdleden die betaald training geven moeten gewoon fluiten; 

- trimmers (in het bezit van een CS-kaart) zijn welkom als scheidsrechter.
 

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Proostdijstraat 41,
3641AT Mijdrecht
0297 - 28 70 32
[email protected]

Postadres
Ridderschapstraat 36,
3641JZ Mijdrecht