header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Hockey: Funkey

Wat is Funkey?

De KNHB heeft twee lesprogramma’s ontwikkeld: Funkey voor scholen & Funkey voor verenigingen. Het doel van beide programma’s ligt opgesloten in de naam: FUN in goed bewegen is KEY. Het gaat dus om méér dan hockey; het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Hiermee wil de KNHB bijdragen aan de motorische vorming van deze jongste generatie.


Funkey bij HVM

De Funkey lessen bij HVM bestaan uit een groot aantal thema’s die de jonge doelgroep (4/5-jarigen) aanspreekt. In totaal zijn er 36 lessen, die buiten en binnen gegeven kunnen worden.
Elke les bestaat uit 1 thema met 4 oefeningen. Zo is er een thema ‘Feestje’, ‘Politie’, ‘Circus’, ‘Dierentuin’ en zo meer.

De Funkey les wordt gegeven in kleine groepjes (max. 8 kinderen) en omvat wederom loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. De lessen worden gegeven door een ervaren trainer/ trainster, eventueel met assistenten.Doel

Funkey heeft als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey gebruikt worden.